joi, 18 aprilie, 2024

Sinistrații din Bisoca, rămași fără locuințe în urma unei alunecări de teren, primesc în sfârșit ajutorul guvernamental

Sinistrații din Bisoca, rămași fără locuințe în urma unei alunecări de teren, primesc în sfârșit ajutorul guvernamental

Facebook
Twitter
Email
Cele opt familii din satul Lacurile, comuna Bisoca, ale căror case au fost distruse de alunecările de teren din primăvara acestui an, vor primi, în sfârșit, mult așteptatul sprijin guvernamental. Ajutorul care constă în materiale de construcții în valoare de 350.000 de lei vine la opt luni de la dezastru, din păcate într-o perioadă în care este dificil să începi construcția unei case. 

Alunecările au făcut prăpăd la Bisoca în primăvara acestui an, iar imediat după aceea autoritățile buzoiene au promis că în zonă vor fi construite locuințe noi, până la începutul sezonului rece. Nu s-a întâmplat însă așa. Chiar dacă ajutorul a fost, îns fârșit, aprobat, sinistrații din satul Lacurile se tem că vor petrece iarna tot în locuințele modulare primite după calamități.
 
Alocarea de materiale de construcții pentru familiile afectate de alunecările de teren vine la opt luni de la dezastru și într-o perioadă în care este dificil să începi construcția unei case, având în vedere că Bisoca este comună de munte, iar temperatura este mult mai scăzută. 
 
Întrebat de ce s-au întârziat procedurile, prefectul George Sava a precizat că proiectul de hotărâre de Guvern pentru alocarea de materiale a fost înaintat târziu de Consiliul Local Bisoca și a suferit mai multe modificări.
 
Materialele de construcții care vor ajunge la Bisoca, sub formă de ciment, oțel beton, cărămizi, tablă zincată și lemn, provin din rezerva de stat și vor fi distribuite drept ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, pentru familiile sinistrate în vederea reconstrucției locuințelor distruse de alunecările de teren. 
 
Transportul materialelor de construcții până la locul de destinație se va efectua cu mijloace auto de transport din dotare și/sau ale unor operatori economici angajați de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Distribuția materialelor de construcții către beneficiari se va face de către Instituția Prefectului Județului Buzău, prin persoane anume împuternicite.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.