vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Inuman. O bătrână din Smeeni locuiește într-o magazie de lemne, iar fiul și nora ei, în casa mare din aceeași gospodărie

VIDEO Inuman. O bătrână din Smeeni locuiește într-o magazie de lemne, iar fiul și nora ei, în casa mare din aceeași gospodărie

Facebook
Twitter
Email

La 83 de ani, o femeie din Albești, comuna Smeeni, își duce traiul în mare chin. După ce le-a cedat casa fiului și soției acestuia, Rada Grigore a fost mutată într-un șopron cu geamuri sparte, neîncălzit, aflată în gospodăria pe care ea și soțul ei au pus-o pe picioare. 

Bătrâna supraviețuiește cu alimente și haine aduse de vecini, asta, în ciuda faptului că fiul și nora locuiesc în aceeași curte.

Un tânăr din Smeeni a filmat condițiile inumane în care trăia bătrâna Rada Grigore, la sfârșitul lunii decembrie. Acum, înainte de cele două valuri de ger și viscol, unei nepoate i s-a făcut milă de femeia neputincioasă și a adăpostit-o temporar. Vecinii și apropiații spun că dacă rămânea în șopronul în care fusese abandonată de fiul ei, nu rezista frigului din aceste zile.

Ei cer implicare din partea autorităților, măcar pentru a o prelua pe bătrână într-un centru pentru persoane vârstnice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.