vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Un șofer neatent a făcut praf gardul de pe scuarul din intersecția Unirii cu Bălcescu

VIDEO Un șofer neatent a făcut praf gardul de pe scuarul din intersecția Unirii cu Bălcescu

Facebook
Twitter
Email

Un eveniment rutier produs în această dimineață în centrul Buzăului se putea solda cu urmări grave. Un autoturism a intrat cu viteză pe scuarul de pe Unirii, din fața Proiect SA, distrugând gardul despărțitor. Numai norocul a făcut ca în fața mașinii să nu fie pietoni angajați în traversare, așa cum s-a întâmplat în vara anului trecut.

Potrivit polițiștilor, protagonistul întâmplării este un șofer de 55 de ani, din Râmnicu Sărat. Acesta a intrat cu viteză în curbă, dinspre Bulevardul Nicolae Bălcescu, spre Unirii Nord, însă din neatenție a nimerit pe scuar. Râmniceanul și-a avariat serios autoturismul în partea din față și a distrus gardul despărțitor pe o porțiune de trei metri.

Din fericire, incidentul rutier nu s-a soldat cu victime omenești. Șoferul s-a ales cu o sancțiune contravențională și va suporta cheltuielile de refacere a gardului.

Locul în care s-a produs evenimentul de astăzi a fost în august 2015 scena unui accident grav, în care a fost implicată și o ambulanță, eveniment în urma căruia au fost rănite grav două persoane, o femeie și copilul ei. Cei doi se întorceau de la plimbare și au fost surprinși pe scuar de unul dintre autoturismele implicate în accident.

Un autoturism KIA înmatriculat în Bucureşti, la volanul căruia se afla un tânăr din Buzău, de 36 de ani, a pătruns în intersecţie cu viteza maximă permisă în oraş, având culoarea verde la semafor, însă nu a observat că din dreapta se apropia o ambulanţă cu semnalele luminoase şi acustice pornite.

Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul KIA s-a dat peste cap de mai multe ori după ce a fost acroşat de ambulanţă. A distrus un stâlp pe care erau montate semafoare şi o porţiune din gard.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.