joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Poliţia Locală intră în reorganizare. Din noua structură vor lipsi cei 300 de polițiști disponibilizați în toamnă

VIDEO Poliţia Locală intră în reorganizare. Din noua structură vor lipsi cei 300 de polițiști disponibilizați în toamnă

Facebook
Twitter
Email

Direcţia Poliţiei Locale Buzău va deveni instituție cu personalitate juridică, aflată sub autoritatea Consiliului Local Buzău. Hotărârea a fost luată de consilierii locali, în urma unei ședințe aprinse. Prin această măsură, se urmărește desprinderea Poliţiei Locale din organigrama Primăriei, document suspendat de o instanţă buzoiană în urmă cu aproape o lună.

Noua structură va fi organizată prin preluarea de personal din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale, precum şi a altor categorii de personal din cadrul aparatului de specialitate al primarului, urmând a fi votate şi noua organigramă, statul de funcţii şi numărul de personal, regulamentul de organizare şi funcţionare a noii instituţii.

Deși în urmă cu aproape o lună, Tribunalul Buzău a dat o sentință potrivit căreia decizia de concediere a polițiștilor locali a fost ilegală, cei din conducerea primăriei susţin în continuare că aceştia au fost angajaţi ilegal de fosta administraţie şi că ei nu vor fi incluși în viitoarea formulă propusă pentru instituţia publică Poliţia Locală.

Hotărârea a fost aprobată, prin votul consilierilor PSD și ALDE, însă au fost și voci care s-au împotrivit acestei decizii. Încă de la debutul şedinţei ordinare din această după-amiază, unul dintre aleşi, Silviu Roșioru, a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului respectiv. Discuțiile între primar și o parte dintre consilieri au fost aprinse.

Ulterior, edilul-şef al municipiului, Constantin Toma, a vorbit despre necesitatea aprobării proiectului şi, totodată, a pus pe tapet problemele create de suspendarea organigramei Primăriei. De asemenea, Toma a anunţat că niciunul dintre cei 300 de poliţişti locali care ar trebui să şi păstreze locurile de muncă, aşa cum a decis instanţa, nu se va regăsi printre angajaţii noii Poliţii Locale.

Primarul Constantin Toma susține că varianta introducerii firmelor de pază în școli este mai ieftină pentru municipalitate. Edilul a fost contrazis însă de consilierul independent Constantin Ionescu.

Cel mai probabil, noua instituţie, cu personalitate juridică, va funcţiona cu cel mult 140 de angajaţi. Cei 300 de poliţişti reprimiţi la serviciu după decizia Tribunalului Buzău aşteaptă acum judecarea contestaţiei formulate de Primăria Buzău, termenul fixat de Curtea de Apel fiind marţi, 27 decembrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.