vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Poliția Locală i-a amendat cu câte 250 de lei pe șoferii autoturismelor parcate în stațiile de autobuz

VIDEO Poliția Locală i-a amendat cu câte 250 de lei pe șoferii autoturismelor parcate în stațiile de autobuz

Facebook
Twitter
Email

Peste 30 de șoferi care, ieri, și-au lăsat mașinile în stațiile de autobuz din cartierul Dorobanți s-au trezit cu amenzi din partea Poliției Locale. Oprirea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport în comun este sancționată conform OUG 195/2002 RMC privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii locali din cadrul Direcției de Poliție Locală Buzău, Serviciul Disciplină Rutieră, au acționat, miercuri, pe raza municipiului, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legislației privind circulația pe drumurile publice pentru oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate un nr. de 36 sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate este de 9.000 lei. În ultimele două luni, pentru astfel de încălcări ale legii, au fost aplicate un număr de 104 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 26.000 lei.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să evite staționarea sau oprirea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport în comun sau acolo unde sunt indicatoare sau marcaje de interzicere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.