vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Ploile fac prăpăd în Buzău: zeci de locuințe și drumuri au fost afectate. La Nenciulești, torenții au săpat un crater

VIDEO Ploile fac prăpăd în Buzău: zeci de locuințe și drumuri au fost afectate. La Nenciulești, torenții au săpat un crater

Facebook
Twitter
Email

Precipitațiile abundente din această după-amiază au produs pagube uriașe în mai multe comune din județul Buzău, pe care autoritățile le vor evalua în următoarele ore. Cea mai gravă situație este la Pârscov, unde potrivit Prefecturii Buzău aproximativ o sută de gospodării au fost inundate. În Merei, torenții au spălat asfaltul de pe un drum comunal iar pe DN 10, aproape de Viperești, apa a acoperit un segment de drum.

În după-amiaza zilei de 3 iunie, în zona Pârscov – Afumați – Bădila s-a produs un fenomen meteorologic extrem, „rupere de nori”, care a dus la inundarea a 25 de gospodării, în șase dintre acestea apa ajungând în casă. Pompierii s-au deplasat la intervenție cu 12 motopompe.

De asemenea, la Tronari, comuna Viperești, un pârâu a ieșit din matcă în urma unei ploi abundente. Și aici au fost inundate mai multe gopsodării, comitetul de urgență urmând să estimeze daunele.

Pe DN 10, între Ciuta și Viperești, scurgerile de pe versanți au adus noroi și pietriș pe partea carosabilă a drumului.

La Merei, drumul comunal DC 46 a fost avariat pe o porțiune de peste trei metri lungime, la Nenciulești. Asfaltul a fost desprins de pe terasament de torenții puternici care au lăsat în urma lor un crater.

Foto Cristina Zaplaic
Foto Cristina Zaplaic

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.