VIDEO Percheziții la proxeneți și hoți din Buzău și Merei

Peste 40 de poliţiştii buzoieni au efectuat, în această dimineaţă, percheziţii la locuinţele a 13 persoane suspectate de infracţiuni de prostituţie-proxenetism, infracţiuni la regimul armelor şi furturi de şi din auto. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Buzău şi a comunei Merei, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău. Începând cu ora 6, peste 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău şi Secţia 6 poliţie rurală Merei au efectuat opt percheziţii domiciliare la locuinţele a 13 suspecţi.

Relatarea este ceva mai mult decât o ştire şi ceva mai puţin decât un reportaj. V-aţi prins, e undeva la graniţă. Spune mai mult decât o ştire, dar mai puţin decât un reportaj.

Cinci dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru prostituţie-proxenetism, doi pentru infracţiuni la regimul armelor, iar ceilalţi şase pentru furturi de şi din auto.

10 persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor din această dimineaţă. Printre cei reţinuţi este şi o femeie de 31 de ani. Femeia şi concubinul său, în vârstă de 40 de ani, sunt suspectaţi de proxenetism. Ei locuiesc cu chirie într-un bloc din cartierul Micro XIV iar despre bărbat vecinii ştiau că se ocupă cu taximetria. Cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere din Buzău.

În urma percheziţiilor efectuate pe raza comunei Merei, la locuinţele altor doi bărbaţi în vârstă de 36, respectiv 41 de ani, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, muniţie şi elemente componente ale două de arme de vânătoare confecţionate artizanal, precum şi aproximativ 40 de kilograme de carne de vânat.
Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.