vineri, 19 aprilie, 2024

Trupurile celor doi buzoieni care s-au răsturnat cu barca pe râul Buzău, găsite după două săptămâni

Trupurile celor doi buzoieni care s-au răsturnat cu barca pe râul Buzău, găsite după două săptămâni

Facebook
Twitter
Email
Trupurile neînsuflețite ale celor doi buzoieni dispăruți, în urmă cu peste două săptămâni, după ce barca în care se aflau, împreună cu alte trei persoane, s-a răsturnat pe râul Buzău au fost găsite în județul Brăila, fiind aduse la mal și scoase din apă de mai mulți localnici.

Cadavrul unuia dintre buzoieni a fost văzut plutind pe apă, în dreptul localității Ibrianu, comuna Grădiştea, iar acest lucru a fost anunţat la ISU Brăila, în jurul orei 8,30. Îmbarcaţi într-o barcă pneumatică, membrii echipajului ISU trimis la faţa locului au scos cele două trupuri din apă, cu ajutoprul unor căngi. Până la orele prânzului, familiile identificaseră cadavrele celor doi. 
 
Pe 19 aprilie, în sâmbăta dinaintea Învierii, cinci localnici din satul buzoian Moşeşti s-au urcat pe o plută improvizată pe care o foloseau zilnic pentru a traversa râul Buzău de pe un mal pe celălalt. Fără să ţină seama că râul era învolburat au plecat spre stâna unde îşi ţineau animalele pentru a lua laptele. 
 
Râul al cărui debit a crescut mult din cauza ploilor abundente a fost însă necruţător. Pluta s-a răsturnat iar cei cinci oameni s-au pierdut în apele agitate.
Dintre cei cinci bărbaţi, doi au reuşit cu greu să iasă la mal iar fiul proprietarului stânei s-a prins de un bidon din plastic şi a ieşit şi el. Niciunul nu ştia să înoate.
 
Proprietarul stânei, de 39 de ani, şi un angajat, în vârstă de 31 de ani, nu au mai reuşit să iasă la suprafaţă.Pluta ruptă de forţa apei a fost găsită la un kilometru în aval, între tufişuri, de un alt localnic. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii dar şi localnicii care îi ştiau pe cei doi dispăruţi au luat la pas malurile.

 

VEZI IMAGINI DRAMATICE DE LA LOCUL PRODUCERII TRAGEDIEI AICI: : VIDEO Familia unuia dintre cei doi dispăruţi în râul Buzău parcă e blestemată. A trecut prin trei încercări cumplite în ultimele luni

                                                                                                     VIDEO Trupurile celor doi tineri dispăruţi în râul Buzău,de negăsit. Nici elicopterul SMURD nu le-a dat de urmă

 

 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.