Motivul real al demisiei lui Vasile Nicolae de la șefia Poliției Rutiere Buzău: a fost prins circulând cu numere de înmatriculare false

Şeful poliţiei rutiere Buzău, comisar şef Vasile Nicolae, a fost nevoit să-şi dea demisia după ce ofiţeri din corpul de control al IGPR au facut cercetări şi pe numele său au deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Infracţiunea pentru care este cercetat comisarul şef este de punere în circulaţie a unui autovehicul fără numere de înmatriculare sau cu numere false. 

Marţi, a doua zi după ce şi-a dat demisia, comisarul şef Vasile Nicolae s-a internat în spital. 
 
Gestul neaşteptat al fostului şef al Poliţiei Rutiere Buzău i-a fost impus de conducerea IPJ Buzău. Lui Nicolae i-a fost cerută demisia în urma unor acuzaţii grave ce i-au fost aduse şefului de la Rutieră şi care fac obiectul unor cercetări ale organelor din poliţie care se ocupă cu asemenea cazuri. 
 
Luni, anchetatori sosiţi de la Bucureşti l-au informat pe şeful IPJ Buzău, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, că subalternul său a circulat cu un autoturism cu numere false. Vasile Nicolae a cumpărat un autoturism adus dintr-o ţară vest-europeană şi, ulterior, a constatat că înscrierea acestuia este deosebit de costisitoare din cauza taxei de mediu pe care era obligat să o achite.  
 
El a găsit o metodă cât se poate de simplă de a evita înscrierea maşinii. Ca şef la Rutieră, el mergea la ghişeul de înmatriculări auto, de unde avea un complice care îl  „servea“ cu diverse plăcuţe de înmatriculare, provizorii, pe care le monta pe autoturismul cu care făcea zilnic naveta de la Buzău la Râmnicu Sărat, orasul său de domiciliu,  fiind sigur că nu va fi oprit în trafic. 
 
Autoturismul, cu diverse numere de înmatriculare, a fost filmat, în repetate rânduri, de camerele montate pe autoturismele Serviciului Rutier, dar şi de camerele de supraveghere de la poarta Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, pe care a intrat de mai multe ori cu maşina personală. Astfel că documentarea cazului a fost cât se poate de simplă, ofiţerii de la Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române nefăcând altceva, într-o primă fază, decât să vizioneze înregistrările respective. 
 
Ancheta în acest caz continuă iar înperioada următoare, dosarul va ajunge pe masa procurorilor, acestia fiind cei care cor decide dacă îl vor trimite în judecată pe fostul şef de la Rutieră. Dacă dosarul comisarului şef va ajunge în instanţă judecătorii l-ar putea trimite în spatele gratiilor pe o perioadă de până la 5 ani sau i-ar putea aplica o amendă penală.
 
Şi Instituţia Prefectului a verificat la serviciul de înmatriculări auto situaţia autovehicului proprietate a şefului de rutieră însă aici deocamdată nu a fost găsită nicio neregulă. 
 
Comisarul şef Vasile Nicolae a condus Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău din anul 2009, fiind numit, de fostul inspector-şef al IPJ Buzău Ion Marin, împuternicit la comanda acestei structuri după pensionarea comisarului-şef Ionel Olaru. 
 
Pe 10 februarie 2010, Nicolae a fost declarat câştigător al concursului organizat pentru ocuparea funcţiei respective. Până la promovarea la IPJ, acesta a activat în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat. În locul lui Vasile Nicolae, la conducerea Serviciului Rutier Bzău a fost numit comisarul şef Silviu Dinu.
 
Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI