vineri, 19 aprilie, 2024

Medicii care amenință cu demisia din spitalul Județean Buzău au trimis lista revendicărilor la Minister

Medicii care amenință cu demisia din spitalul Județean Buzău au trimis lista revendicărilor la Minister

Facebook
Twitter
Email
Medicii din Spitalul Județean Buzău care amenință cu demisia în bloc, măsură pentru care au semnat circa 75 la sută dintre ei, sunt persevereni în demersul lor. Ei consideră că mărirea cu 25% a salariilor din sănătate anunţată de Guvern este considerată praf în ochi, medicii solicitând un procent mult mai mare.

Medicii buzoieni au transmis ce au de gând inclusiv la București, printr-o scrisoare deschisă, prin care își exprimă oficial nemulțumirile, scrisoare ce este însoțită de o listă de propuneri și revendicari. 
 
”În Adunarea Generală am validat lista exactă cu revendicările noastră pe care urmează să o înaintăm autorităților locale și centrale, pentru a fi bază de discuție pentru perioada viitoare”, a declarat medicul Victor Ioniță, președintele Sindicatului Independent al Medicilor.
 
Medicii din Spitalul Județean Buzău vor salarii mai mari, recunoașterea muncii pe care o depun, bani mai mulți acordați pentru Sănătate, dar și condiții mai bune de lucru, și implicit condiții mai bune pentru pacienți.
 
Pe 24 octombrie va avea loc şedinţa sindicatului medicilor la nivel naţional.  Atunci ar urma să se stabilească ziua în care medicii vor demisiona în bloc, în caz că Guvernul nu va accepta solicitările doctorilor.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.