joi, 28 martie, 2024

Cod portocaliu de viscol. Zeci de gravide și persoane dependente de dializă, internate în Spitalul Județean Buzău

Cod portocaliu de viscol. Zeci de gravide și persoane dependente de dializă, internate în Spitalul Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un număr de zece gravide şi 56 de persoane care au nevoie de dializă au fost internate, marţi după-amiază, în Spitalul Judeţean Buzău, ca urmare a recomandării autorităţilor ca acestea să fie internate pe perioada cât zona se află sub avertizare de viscol.

Mai sunt internate, pe durata codului portocaliu de viscol, trei persoane dependente de oxigenoterapie. „La momentul acesta, am reușit să aducem către spitalele din Buzău persoanele dependente de oxigenoterapie. Am identificat în județ cinci persoane. Acum am aflat că două persoane nu doresc internarea și nu putem să îi obligăm să vină, dar o să-i monitorizăm”, a transmis prefectul Aurelia Mitrea la teleconferința cu ministrul Internelor, Carmen Dan.

Aceasta i-a solicitat prefectului de Buzău, Aurelia Mitrea, să se deplaseze personal la locuințele celor doi bolnavi din județ, pentru a-i convinge să se interneze în spital.

Meteorologii anunță viscol puternic, iar Buzăul se află pe harta codului portocaliu de vreme rea. Autoritățile locale au primit sprijin logistic de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Sibiu, Mureș și Alba, fiind pregătite să intervină în cazul unor situații limită.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.